Met 6 medailles terug uit Brazilië

Met 4 medailles terug uit Brazilie.

Leon Thakoer 1 goud en 1 zilver, Germar Altmann 2 zilver, Geom Fredison 1 zilver en Serginho Deel 1 brons.

De Taekwondo school van Arthy Lie mocht in het afgelopen weekend Suriname vertegenwoordigen op het Noord Brazilie Open Taekwondo tournament in Macapa. Op dit toernooi waren er 300 vechters aanwezig uit bijna alle staten van Brazilië . Onder hen bevonden zich vele vechters van het nationaal Braziliaans team. Volgens de regels in Brazilië mag er in de leeftijd klasse tot 12 jaar en bij gekleurde banders niet naar het hoofd getrapt worden. Daarom werd besloten dat onze vechters met een gekleurde band in de categorie zwarte banders- senioren zouden vechten.

Leon Thakoer de jongste vechter in de delegatie won in de klasse zwarte banders jeugd de gouden plak en bij de gekleurde banders zilver. In de finale partij trapte hij 2 keer naar het hoofd van zijn tegenstander en verloor hij deze. Serginho Deel ,verloor in de semi- finale partij op 1 punt. Volgens de leiding van de school gaat het m een oneerlijke beslissing van de scheidsrechter. Hij moest genoegen nemen met een Bronzen plak.

Geom Fredison won in zijn klasse de zilveren plak . Na in de eerste ronde met 5-0 te hebben voorgestaan . In de 2de en 3de ronde moest hij vanwege een blessure en vermoeidheid deze voorsprong uit handen geven. De verassing van de dag was ongetwijfeld Germar Altmann, groene bander , die in 2 klassen uitkwam nl. jeugd zwarte banders en senioren zwarte banders tot 68 kg. Hij wist van enkele Braziliaanse toppers te winnen. Coach Arthy Lie is zeer tevreden over het resultaat en vond het wel jammer dat hij door omstandigheden niet meer vechters kon meenemen. Hij ziet Brazilië als een geschikte plaats om ervaring op te doen. Het niveau is heel goed en de vechters zeer gemotiveerd.

Het eindresultaat Leon Thakoer 1 goud en 1 zilver, Germar Altmann 2 zilver, Geom Fredison 1 zilver en Serginho Deel 1 brons.