Vechters Arthy Lie zeer succesvol op Aruba

Dinsdag arriveerde het team van de taekwondoschool van Arthy Lie in ons land na op Aruba mee te hebben gedaan aan een internationaal trainingskamp en een internationaal TKD. Tournament. (het BEST OF THE BEST TKD. TOURNAMENT 2017)

Op dit toernooi waren 11 landen aanwezig waarvan de meeste met leden van hun nationale selektie deelnamen. De deelemende landen waren Uraguay. Chili. Columbia,Peru. Brazilie,Venezuela, de VS, Curacoa, Jamaica,Suriname en Auba. Ondanks het sterk bezet veld waren onze atleten toch in staat om in hun klasse goed te presteren.

Het eindresultaat was dan ook zeer goed te noemen. Samaaki Pinas, Katungi Pinas, Leon Thakoer,Ocean Nasio,Shakira Pawirodimedjo en Cadence Gummels ( GOUD) Germar Altman, Jair Jagroep , Rivano Mac Donald , Ravanelli Van Genderen en Santouscha Morman (ZILVER) Ivana Smit en Jared Chin Sie Jen (BRONS).

Ook behaalde Suriname de eerrste prijs in de Overall klasse, werd Leon Thakoer uitgeroepen tot beste Junior fighter en Arthy Lie tot de beste coach van het toernooi. Samaaki en Katungi Pinas vielen het meest op bij de aanwezige coaches vanwege hun vechtstijl en technieken.

Ondanks grote blunders van de scheidsrechters waarbij enkele van onze vechters flink werden benadeeld (Germar Altman en Jair Jagroep) is het team in staat geweest wederom de Surinaamse vlag hoog te houden. Ook het trainingskamp was voor onze atleten zeer leerrrijk en konden ze de nieuwste ontwikkelingen aangeleerd krijgen door ervaren instrukteurs. Het totaal Surinaams team bestond uit 22 personen(inclusief begeleiders)